Loading

Over Pronck & Praal

De liefde voor brocante is bij ons heel langzaam ontstaan tijdens een vakantie in Denemarken in het najaar van 2004. Tijdens een bezoek aan het historische stadje Ribe kwamen we in een klein brocante winkeltje annex tea room terecht, waar alles wat er binnen stond te koop was. En daar stond ze, een prachtige brocante commode kast met 4 lades in de originele, wit gebladderde verf; mijn eerste brocante aankoop die ons huis nooit meer zal verlaten!
In de jaren die daarop volgden bezochten we af en toe in het weekend en tijdens buitenlandse vakanties rommelmarkten en brocantes op zoek naar leuke aanwinsten voor ons eigen huis.
In 2010 wilden we meer met de brocante gaan doen en besloten overtollige spullen uit ons eigen huis te gaan verkopen via Marktplaats en is de naam Pronck & Praal ontstaan. De 3 jaren daarna werd het inkopen en verkopen van brocante mijn grootste hobby, dit naast mijn werk op een reisburo.
Toen het reisburo waar ik werkte eind 2013 failliet ging en ik op zoek moest naar een nieuwe baan viel dat niet mee, want zeg nou zelf, als brocante je grootste passie is, waar vind je dan werk dat nog leuker is….. op dat moment hebben we dan ook besloten om er voor te gaan en van mijn passie mijn werk te maken, en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen seconde spijt van gehad!

“Als je passie je werk is, hoef je nooit meer te werken.”